تقریباً در تمام دنيا وسايل نقليه در حال افزايش هستند. اين افزايش يك نياز به افزايش ايمني و جلوگيري از به سرقت رفتن آنها را نشان میدهد. افرادي كه ماشين شخصي دارند خطر به سرقت رفتن خودرو را هميشه در ذهن دارند و همواره به دنبال راهكاري براي داشتن آسودگي خيال در اين مورد هستند. جیپیاس و ردیاب خودرو از انواع وسایل توليد شده و عرضه شده است كه نياز به اين آسودگي را در هر مكان و هر زمان تا حدود زيادي مرتفع ساخته است.جی پی اس و ردیابها در صورت استفاده توسط دارندگان وسايل نقليه شخصي اطمينان لازم را در هر لحظه در ارتباط با ايمني خودرو به آنها خواهد داد. اين جی پی اس ها همانند دستگاه دزدگير عمل میکنند و با استفاده از آنها صاحب خودرو در هر زمان از وضعيت خودروي خود اطلاع دقيق خواهد داشت.
اگر خودروي شخصي توسط شخص ديگري مورد استفاده قرار میگیرد با دسترسي به اينترنت از طريق گوشي همراه صاحب خودرو میتواند هر زمان كه اراده كند از وضعيت و مكان، سرعت لحظهای و متوسط آن در تمام طول مسير حركت و اطلاعات بسيار ديگر مطلع شود.
اين ردیابها قابليت بسيار مهم ديگري هم دارند. به اين صورت كه با استفاده از آنها خودروي موردنظر را در هر نقطه از شهر خاموش يا روشن كرد، اين قابليت درواقع قابليت دزدگيري اين ردیابها را نشان میدهد و درنتیجه صاحب خودرو از وسيله نقليه خود اطمينان دارد كه سرقت نمیشود و اگر سرقت شود بهراحتی میتوان آن را پيگيري كرده و پيدا كرد.
در زمان سرقت خاموش كردن خودرو با استفاده از اينترنت تلفن امکانپذیر خواهد شد. از اين طريق از روشن شدن خودرو جلوگيري كرده و سارقان كاري از پيش نخواهند برد. بعد از خاموش كردن خودرو امكان رديابي مكان دقيق خودرو نيز با اين ردياب وجود داشته و با اطلاع به سازمانهای مربوط از سرقت خودرو جلوگيري میشود. با اين ردياب امكان ايجاد يك منطقه جغرافيايي خاص در داخل نقشههای جیپیاس تهیه شده هم وجود دارد كه با خروج خودرو از منطقه پيام هشداري از ردياب براي شما ارسال میشود.
رديابي خودرو، مکانیابی هر شیء، رديابي ناوگان و نقشهکشی توسط دو سيستم يكي موقعیتیاب جهاني (GPS) و ديگري سيستم اطلاعات جغرافيايي (GIS) قابل انجام هستند. عمدتاً فناوری جیپیاس براي مکانیابی شیء موردنظر و نيز فاصلهیابی بر اساس نقشه مورداستفاده قرار میگیرند. نقشه توسط ماهواره ارائه میشود. سپس كاربرد تكنولوژي GIS سبب میشود كل فرايند با موفقيت انجام شود.
تكنولوژي GIS با كمك روش رقمي كردن دادهها، اطلاعات ديجيتال به دست میدهد. با استفاده از اين روش از طريق نرمافزار كمك طراح كامپيوتر (CAD) تبديل نقشه به يك فرمت ديجيتال صورت میگیرد. هر موقعيت خاص از طريق طول و عرض جغرافيايي (جی پی اس) و برآمدگي در نقاط مختصات موردنظر نشانهگذاری میشود. عکسهای ديجيتال ماهوارهای با اين روش مورد تجزیهوتحلیل قرارگرفته و دادهها در شكل نقشه، نقاط واقعي جهان را با فرم ديجيتال نشان میدهند.
نقشههایی كه موقعيت دقيق شیء را مکانیابی میکنند در دودسته تصوري و برداري قرار میگیرند.
نقشه ديجيتال تصويري جی پی اس:
اين نقشهها حاصل نقشههاي مختلف هستند كه توسط اسكنر تهيه میشوند. اين نقشه همچنين از نقشههاي برداري و هر نوع نقشه ماهوارهای ديگر میتوانند توليد شوند. بدون استفاده از اديتورهاي گرافيكي ويرايش اين نوع نقشهها بسيار سخت است؛ اما بهراحتی به فرمهای قابلچاپ تبديل میشوند.
نقشههاي تصويري قادرند برخي از بهترين مشخصهها با ورودي صحيح را نمايش دهند. حتي قابليت نمايش برخي از جزئيات خيلي ريز را هم دارند. دادهها در اين نوع نقشه به شكل ردیفها و ستونهایی از سلولها وجود دارند كه هر سلول شامل مقدار قطعي است.
نقشهبرداری جی پی اس:
در نقشههاي برداري دادههاي مختلف از طريق نقاط هندسي، خطها، مختصات، چهارگوشه و غيره براي نمايش هر شیء خاص فراهم میگردد. اين نقشهها پايگاه داده واقعي با تكميل اطلاعات همچون نام مكان و نقاط طول و عرض جغرافيايي را شامل میشوند.
مهمترین نما از نقشه اين است كه میتواند هر نوع دادهای را شامل شود كه امكان تغيير، ويرايش يا حتي حذف را دارد. بنابراين نقشههاي برداري با استفاده از نرمافزار AVL يكي از نماهاي اصلي در جیپیاس مبني بر سرويس میباشد.
فناوری جی پی اس امروزه تا حدی پیشرفت کرده است، که نه تنها در سیستم های خودرویی و مکانیکی بلکه در صنایع دیگه همچون مهندسی و پزشکی نیز کاربرد دارد. پیشنهاد می شود از محصولات ردیاب شخصی و خودرو گروه تکسا دیدن نمایید.